Zamieszczone przez SS
Koleje próby naciągania użytkowników otomoto.pl
Zwiń
X
-
Koleje próby naciągania użytkowników otomoto.pl
Wystawiłem ogłoszenie w serwisie otomoto. Nie czekałem długo i przyszła wiadomość SMS o treści:
"Witam. Czy ogloszenie aktualne? Nie moge zadzwonic bo syn zablokowal mi iphona i zeby dzwonic musze dodac numer do zaufanych. Wymaga to potwierdzenia kodu. przyjdzie on do pana sms a pan mi ten kod poda. Teraz nie moge ani zadzwonic ani odebrac:/ wiec czy moge wyslac kod? Przepraszam za klopot"
Wystawiłem ogłoszenie w serwisie otomoto.pl Nie czekałem długo i przyszła wiadomość SMS o treści: Czy ogloszenie aktualne? Nie moge zadzwonic ...
Przestrzegam innych przed naciągaczami. Tel. 666-299-222 lub 666299222.
-
-
Jak sprzedawałem poprzedni samochód to ktoś puścił mi "sygnałek" na telefon - ja tego nie słyszałem, ale żona powiedziała, że bardzo krótko ktoś dzwonił.
Oddzwaniam i od razu słyszę muzykę na czekanie, po chwili się zmieniła. Patrzę na telefon i widzę, że jest już połączenie, chwilę odczekałem i się rozłączyłem.
Myślę, że jakiś dzieciak wymyślił sobie sposób na zbieranie minut - kiedyś miałem coś takiego w abonamencie, że za każde dwie minuty rozmowy przychodzącej z innej sieci dostawałem 1 minutę.
Jestem pewny, że numer został wzięty z ogłoszenia o sprzedaży bo w tym celu kupiłem kartę prepaid aby nie podawać swojego numeru na serwisach ogłoszeniowych.
Komentarz
-
-
na tej zasadzie działają WSZYSTKIE strony, gdzie trzeba wpisac swój numer aby "potwierdzić udział", "otrzymać kod dostępu" itd itp.
u każdego operatora można zablokować możliwość otrzymywania smsow i mmsów premium. to jest najlepsze zabezpieczenie przed oszustami.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
Komentarz